Napló 2010 - Blog 2010

Dunaszerdahely - Soul Hunter Music Club

2010. 11. 13.

 Idei utolsó fellépésünk helyszíne, a szomszédos Szlovákiai -a magyar zenekarok körében is méltán népszerű- szórakozó hely, a Soul Hunter Music Club.
 A berakodási útvonal nagyon ésszerűen lett kialakítva, a stage igaz kissé szűkös, de minden elfért.
 Az előzenekar szerepét a shortbutslim vállalta. Szinte telt házzal találtuk szembe magunkat. Lityáék emelkedett hangulatot teremtettek. A főműsoridőt mi nyertük. Koncertünk kellő fogadtatásra talált. El kell mondjam, sajnos a táncos kedvű közönség itt is kisebb arányban képviseltette magát. Köszönjük Bill Rocknak a meghívást, és a hozzáértő hangosítást. Jó kis buli volt! Ha hívnak, megyünk! Fotóink feltöltve!

Töltéstava - Jótékonysági zenés nap

2010. 10. 23.

  Yoza elültette bennünk a jótékonykodás csíráit, és ha lehetőségünk adódik, -ésszerű keretek között- élni is fogunk ezzel. A régió ismert tánckarai, együttesei képviseltették magukat a nap folyamán. A szervezők a rendezvény célja által behatárolt lehetőségeikhez képest, áldoztak a technikára és ellátásra is. A sportcsarnok nem álmaink akusztikai színtere volt, csengett bongott, ahogy "illik", de örömmel játszottunk a nemes ügy érdekében.
 A szerény számú közönségen meglepődtünk, hiszen a médiában mindenhol azt lehetett olvasni, hallani; hogy a katasztrófa áldozatain segítendő, hatalmas az adakozó kedv. Úgy látszik a rövid szöveges üzenet kényelmesebb megoldás. Sajnáljuk.

 "Köszönöm, hogy a devecseri károsultakért rendezett jótékonysági koncerten a Hidropláne teljes mellszélességgel megjelent és remek hangulatot teremtve szórakoztatta a maroknyi nézősereget. A munkátokhoz sok-sok mindenféle jót kívánok." - Kajtár Csaba koncertszervező. Fotóink feltöltve!

Győr - Rómer Ház - Rómerock

2010. 10. 16.

 Lehetőséget kaptunk, hogy Győr, az élőzene bármely műfajára fogékony, és egyik leghíresebb szórakozóhelyén adhassunk koncertet, a shortbutslim (már-már) testvér-zenekarunkkal.
 Profik módjára várakoztattuk meg a kiváncsi tömeget. A hangulatkeltést mi vállaltuk magunkra, egy órás műsorunkkal táncra tüzeltük a közönséget. A nagyérdemű a koncert után hálálkodó elismeréseivel keresett meg minket. Köszönjük az őszinte elismeréseket!
 A Shortbutslim (már említett) keményebb hangzásával fokozta, a fokozhatatlannak hitt hangulatot. A koncert végére Yoza, Steve és Johnson csatlakoztak a zenekarhoz, és közös örömzenélléssel zárták a bulit.
 Ahogy a zene elhalt, sajnos kezdetét vette, az idegeket próbáló rakodás. Zárórába futottunk a teendőinkkel. Édes vasárnapi pihenőnket így, a road-olással helyettesíthettük. Itt voltunk: Rómerock!

  Képek hamarosan! Addig kommenteljetek!

Győrújbaráthegy - Pannon-Víz Családi nap

2010. 09. 25.

 Ismét eljött az ideje, hogy lerójuk kötelességünket mecénásunk előtt. A sportnapra nem számottevő változtatást eszközöltünk a műsorban. Amit a helyzet szűlt: Yoza felhívta Steve lányát a színpadra és "négykezesben" előadták a "Nyolcperces szerelem" című HBB számot. A műsor végén a szabadtéren elmaradhatatlan Jackyl számmal zártuk.
 Vendégünk ismét a "baráti" (most a szó szoros értelmében is) Shortbutslim zenekar volt.
 Közös, majdnem háromórás műsorunkkal tettük fogyaszthatóbbá a sportnapot. Így a kevébé aktív résztvevők is jól szórakozhattak. Fotóink feltöltve!

Ménfőcsanak - Széésőház Feszt

2010. 09. 18.

 Több apropó is kínálkozott, hogy egy nagyszabású bulit kerekítsen kedvenc házigazdánk, Robertó.
 Elviharzott a nyár, születésnapomat jól elkerültem, ahogy a környezetemben többek is. Yoza immár hivatalosan itt lakik Győrben, és Bundás barátunk megnősül.
 Komoly baráti összejövetelt szervezett a házigazda, a nagy fesztiválok minden kellékével:
- Belépőszalagok
- Igazolványok (staff/media/stage-pass) a személyzetnek
- Konyha 4 fogásos menüvel
- Fedett színpad a zenekaroknak
- Sörsátor (és amit, legyen alatta fogyasztani)
- Biztonsági szolgálat
 Aktív készülődés, húsfeldolgozás, töménytelen mennyiségű zokogtató gumó pucolása... kemence befűtve, kondérok alágyújtva. Hamarosan a fesztivál nép is érkezik!
 Elsőnek a Hidro Pláne lép színpadra, nagy az érdeklődés, ujjongás fogad bennünket, barátaink részéről. A házigazda felkonferálja a születésnaposokat... Jó feszes, tartalmas produkciót nyújtunk, a szokásos repertoárral. Mindezt kiegészítve 2 magyar feldolgozással. A szereplést, a Jackyl híres Lumberjack című, motorfűrészes számával zárjuk. Számításaink szerint, hatalmas a meglepettség!
 A rövid technikai szünetben a baráti társaság nevében átnyújtjuk Yozának a Honosító Oklevelet, melyben örömmel fogadjuk jöttét!
 A ShortButSlim csap a húrok közé, ők is ismert műsorukkal tarolnak, és pörgetik a népet. Össznépi tánc, és tombolás van kialakulóban. A Neoton - Nyár van feldolgozásukkal még ők búcsúztatják a nyarat.
 A kimerítő zenei produkció után a társaság és közönség beletemetkezik a palackos italok fogyasztásába. A lakoma kicsit késik, mert az előkészítő személyzet létszáma alul lett méretezve...
 A hangulat cseppet sem hagy alább, dínom-dánom, és folyt a bor. Bundás barátunkat pedig éjfélt elhagyva búcsúztattuk a vidám agglegények soraiból. Részesülhetet, az immár hagyománnyá váló sörfürdőben is. Ki-ki bírta hajnalig... Fotóink feltöltve!

Győr - Hey Joe blues-kocsma

2010. 06. 12.

 A forróság nem szűnik... verejtékekkel küzdve pakoltunk. Vendéglátónk hideg sörrel hűtött le minket. A győri kocsmai élethez igazodva, műsorunk jócskán csúszott...
 Háromnegyed tíz körül kezdtünk bele, tíz óra után - valamely, jó lelkű - szomszéd felszólítás nélkül, kihívta ránk a rendőrséget. Szerencsére a rend éber őrei, felmérve a helyszínt, és ismerve a jogszabályokat, pillanatokon belül távoztak. (Mi erről már csak utólag értesültünk.)
 A műsor nagyszerű volt! Dekoratív "hosztesz" (hoz ide -tesz elém) lányok kínálgatták a vendégeket, "valami baromi erős" Maximillian tokaji borpárlattal; mi vágtuk alá a feszes rock'n'roll-t! A közönség gyakran cserélődött, de a táncos lábak szolgáltatták számunkra az elismerést.
 A folytatás, itt a helyszínen, már csak Czimbor Kareszen múlik! Fotóink feltöltve!

Győrszentiván - VI. Szentiváni Fesztivál

2010. 06. 11.

 Kemény nyár lett! Komolyan megnehezítette a "selfroad team" dolgát. Sajnos a bejutást is Johnsonnak kellett kiharcolnia, reméljük, ha jövőre eljutunk, jobban gondolnak az amatőr zenekarokra is. A sátor akusztikája megnehezítette a technikusok dolgát, és felvételünk sem lett használható. Az időpontot rendesen elszámolták a szervezők. Családias hangulatú főpróbát tarthattunk.
 A koncertet követően felkerestük a Lurkó Alapítvány sátrát, és átadtuk adományunkat, képviselőjüknek: Zajovicsné Vizer Bernadettnek.
 A továbbiakban passzívan élveztük a fesztivál programjait. Fotóink feltöltve!

Győrszemere - IV. Kamionos Találkozó

2010. 05. 03.

 Az időjárástól tartottunk, hogy az eső nem bírja ki, és szót fogad a meteorológusoknak. Azonban nagyon kellemes, csendes időben tudtunk kitelepülni. Gyors felpakolást követően, már a beállítás is szinte pillanatok műve volt. Minden nagyon frankón összejött... kivéve a vokál mikrofont, ami agyhalott volt, az egész műsor alatt - ez nem kis bosszúságot okozott, mert Steve brilliáns hangjából vajmi kevés jutott a füleknek!
 A műsor elvárásaink szerint alakult. Lelkes, hálás közönségnek zenéltünk, a kamionok is hallatták az "elismerést". Köszönjük azoknak, akik ott voltak, meghallgattak, valamint a rendezőknek! Jövőre is jövünk: kamiontali! Fotóink feltöltve!

Győr - Vízügyi gátőrház - Víz Világnapja

2010. 03. 22.

 Rövid összefoglaló, egy rövid szereplésről: némileg kötelességünknek tettünk eleget. A Víz Világnapi rendezvény, és előadások után, szerény számban maradtak érdeklődők. (Amihez, már egészen hozzászoktunk.) Közönségünk láthatóan, nagyon élvezte műsorunkat. Köszönjük a figyelmet! Fotóink feltöltve!

Győr - Red Rocket Music Club

2010. 02. 25.

 Elsőként vettük birtokba a színpadot. Kimért, pontos hangtechnikust kaptunk. Nagyon gyorsan, és precízen beállították a bandát. A kezdésig már csak fogyasztanunk kellett.
 Hétköznap lévén, nem számoltunk nagy közönséggel. Azért a szokásos "tömeg" itt is képviseltette magát (az ismert létszámmal) - külön említendő: 4-5 fős törzsközönségünk! Fél kilenckor nekiiramodtunk. Sikeres - majdnem egy órás - műsort adtunk, a már állandósult repertoárunkkal.
 Következett, a minket meghívó INDIGÓ zenekar. Nagy slágerekkel perdítették táncra rajongóikat. A mi időnket még rabolta a pakolás, de utána önfeledten lazítottunk, táncolgattunk a slágerekre. Nagyon jó, tartalmas műsort hallhattunk! Fotóink feltöltve!

Győr - József Attila Művelődési Ház

2010. 02. 20.

 Minden tekintetben, nagyon jó zenekarokat sikerült megnyernem a Művelődési Ház saját programjához. Sajnos, azt hónapokkal előre nem tudhatta senki sem, hogy Takáts Tamás is, ezen az esten ad koncertet a rockzene kedvelőinek. Remélem, csak ez volt az oka, hogy igencsak szerény számú közönség előtt hódolhattunk elhivatottságunknak.
 Kis közönségünk igazán lelkes volt! Ami azt illeti, duhaj tánc nem kerekedett, de minden zenekar fürödhetett a "tapsviharban" (amit 30 pár mancs kelthetett).
 Ma esti vendégzenészünk: Paku Patrícia, énekével színesítette előadásunkat.
 Műsorunkat követően a shortbutslim, lépett színpadra, sodró zenéjükkel feltüzelték a hangulatot.
 A WAKACHUKA, elkészült lemezüket mutatta be koncertjével. Lendületes, technikás zenéjük sok nézőt magával ragadott. "Örülök, hogy eljöttem és megismerhettem a zenéjüket!" - halottam többektől is.
 Az est kellemes, családias hangulatban telt el. Itt is szeretném megköszönni: a házigazdának (Narancsik Ildikó) a lehetőséget; a technikus személyzetnek (Fekete Péter - Bippa, és Jörg Tibor) a tökéletes munkát; a fellépő zenekaroknak a közreműködést! Nem utolsó sorban: a közönségnek a részvételt! Fotóink feltöltve!

Győr - Red Rocket Music Club

2010. 01. 29.

 A helyszínre érkezve, egyből szembesítettek egy mulasztásommal /doki/: a komplett plakátolás, információ-áramlás hiányában elmaradt. Őszintén restellem magam!!! Legközelebb, ha valamit elkezdek - a félreérthető jelek ellenére - végig felügyelem! Egyébiránt zenekarunk felkészültségének köszönhetően, nem volt eszközhiány. A többi zenekart igényszerint láttuk el hardverrel. (Ezzel, talán jóvá is tettem...)
 Feltelepülésünket követően, minden szempontból profi, figyelmes és gyors beállítást kaptunk a ház részéről. Ugyanolyan figyelmet kapott kihangosításunk, mint az utánunk szereplő, fenomenális AB/CD zenekaré! - !!!
 Ma esti vendégzenészünk: Paku Patrícia (újfent), valamint Yoza - Paku József (újonnan), aki Szerbiából jött át, és két - tupírozó - próbát követően állt velünk porondra.
 Műsorunk barátainknak is, és a minket először halló közönség, több tagjának is nagyon tetszett. A többi zenekartól is bíztatást kaptunk a folytatáshoz.
 Az utánunk következő AB/CD is csak fokozta a hangulatot. Erik magánszámaival teljesen feltüzelte a közönséget.
 Az estet a győri shortbutslim zenekar zárta műsorával. A fellépés hevében, Bundás (basszusgitár) leszámolt hangszerével. Mindent egybevetve: nagyszerű buli volt!
 Fotóink feltöltve!

vissza