Napló 2018 - Blog 2018

Nyúl - 40. szülinapi meglepetés koncert

2018. 10. 20.

Már tavasz végén megbeszélt bulit érkeztünk megvalósítani. Azon túl, hogy a szerencsétlen véletleneknek köszönhetően kétheti próbánk is elmaradt, a korábbi időszakban pedig csak akusztikus műsorokra gyakoroltunk; egyikük sem gondolta volna, hogy valaha is ki lesz téve a természet közlekedésre gyakorolt hatásainak! Mígnem velünk is megtörtént az eset, énekesünk - Johnson - Szicíliában nyaralt és hazaindulásuk napján keletkezett vihar miatt nem idítottak repülőjáratokat. Aggódva hívott, mivel azt gondolta pénteken van a koncert és buktuk. Szerencsére szombat a bevetési nap, és a körülmények is lehetővé tették a péntek éjszakai indulásukat. Szombat este pedig igaz, hogy egy kis izgalmon és fáradságon túl, de egyben volt a banda.
Nos, ezzel a kis történettel kiegészülve igazán érdekesre sikeredtek e meglepetés buli előkészületei!
A helyszín részéről barátságos fogadtatásban részesültünk: hangfalakat, és fényeket is biztosítottak. A hely szűke (egy kis haknibandának elégséges, de élőzenei fellépéshez szűkös fészek) okozta akadályokat is leküzdöttük. A fogadtatás az általunk elgondoltnál érdeklődőbb lett, volt taps, tánc, bulihangulat! A megrendelőnk pedig elégedetten köszönte meg a közreműködést! És mi is köszönjük! Videóból kivágott fotók itt!

Lima Pub - Iron Cats NeoRockabilly Trio

2018. 10. 05.

Egy várva várt baráti találkozó és közös koncert a Zalaegerszeg-Szombathely gyökerű rockabilly zenekarral. Immár 4 éve tart barátságunk és folyamatosan keressük a lehetőséget a közös zenére. Sajnos több meghíúsúlt lehetőség van a hátunk mögött, mint ami megvalósulhatott, de egyel megint gazdagabbak lettünk mi és a hallgatóság is!
Most ez a győri kiskocsma a Lima-pub adott otthont e R'n'R estünknek. Az IronCats volt a főműsor és a sörivásra hangolta a közönséget, elhangzottak nagy elődök és már ismert saját slágereik is. Pattogós, pörgős műsort hallhattunk a műfaj eredeti hangzásához hű megszólaltatásban. Volt bögő táncoltatás és bőgőn lovaglás, igazi őrületet élhettünk át!
A mi bandánk vállalta a műsor időbeli kiteljesítését egy éjszakába nyúló akusztikus megvillanással. Még mindig középpontban a sörök kóstoltatása. kiváltképpen Johny Be Goode-ra való tekintettel! :) Itt kell megjegyeznem, hogy a banda nagy része oly jól érezte magát, hogy sör és viszki tekintetében túlhangolódott! Videóból kivágott fotók itt!
Rákenró! Folytatjuk!

Széésőház - Megalakulásunk 10. évfodulója

2018. 09. 08.

Legnagyobb bulijaink színtere. A dátummal és a fellépőkkel is erősen sakkoznunk kellett! Szerencsére 10 év alatt sok barátra, támogatóra, zenészbarátra leltünk, így minden a legjobban alakult!
 Robi barátunkra jutott a feladatok oroszlán része, erő felett teljesített, minden vállalásával (építés, előkészületek, takarítás, sütés) támogatott minket. Zé barátunk is egyszemélyes konyhaként szolgálta ki a népes és éhes vendégsereget!
 Rengeteg tortát, figyelmet, elismerést és meglepetést kaptunk a résztvevő barátainktól! Meg sem próbálom felsorolni ki mindenkitől, mi mindent kaptunk! Fotók itt!
 Köszönjük! Indul a következő 10!

Lima Pub - A polgárbarát hangszerelés

2018. 08. 31.

 Az igény - hogy minél több helyre eljuthassunk, és a hangerő sem legyen akadály - dobosunkat átültette egy házi készítésű cajon-ra. Így valamivel csendesebb hangszereléssel adtuk elő, az idei évre kitervelt és szinte állandósult teljes repertoárunkat. Erős két órás műsorunk, talán a meleg miatt csekély hallgatóságot rántott be az utcáról - csak pár barátunk vállalta a zenés szaunát - valamint a terszon akadtak hallgatóink. A véleményeket a koncert után személyesen is átadták a teraszon iddogálók.
 A hely nagyon hangulatos, azonban nyári estén meglehetősen "forró"... szerencsére jéghideg sörök és fröccsök hűtik - illetve korbácsolják fel - a kedélyeket!
 Köszönjük Janónak és Norbinak a meghívást! Fotók itt!

Caravan Camping 35. évad - Gyenesdiás

2018. 07. 20.

 Jelenlegi házigazdánk hangulatos, családbarát kempingje idén ünnepli működésének 35. évadját. Minket ért a megtiszteltetés, hogy a nyár első élőzenei koncertjét adhassuk. Többnyire német és holland, valamint magyar kempingezők népes tábora gyűlt a rögtönzött koncert-térre.
 Inkább csak kisebb nyelvi akadályokba ütköztünk, így végül a gyermekeknek is sikerült egy tánc és egy ének számot is előadniuk.
 Többnyire ülő helyeket foglalt el hallgatóságunk, de az asztalok között hamar felperdültek a táncosok! Aktív, elismerő közönséget kaptunk! A hely nagyon megtetszett, a tulaj korrekt és kedves, őszintén elismerte a produkciót!
 Köszönjük Istvánnak és az Iron Cats Rockabilly Trió-nak a meghívást! Fotók itt!

IX. Széésőház Fesztivál

2018. 07. 14.

 A privát rockfesztivál - ahogy egy barátunk fogalmazott; a kilencedik házibuli is sikerekkel zárult! Új barátságok, ismeretségek köttettek. Sokadszorra is kiállta a próbát - egyre gyarapodó - baráti társaságunk, és minden zökkenő ellenére egy nagyon jó buli került ismét a megismételhetetlenek közé! Köszönet minden résztvevőnek! Az előtérben és a háttérben tevékenykedőknek! :) Fotók a fesztiválról!

Nyúl - Házavató buli

2018. június 09.

 Egy korábban létrejött kapcsolat igéretei váltak valóra! Egy kedves ismerős csapat kért fel minket egy házavató buli zenei aláfestéséhez. A buli már odaérkeztünkkor jól formálódott, majd az élőzene lassan, és kitartóan lüktetve felpezsdítette a táncra éhes közönséget! Igazi őrületté vált a küzdőtér. Táncolt aki csak élt!
 Mindent megtettek a háziak, és a vendégek, hogy mi is a lehető legjobban érezzük magunkat! Épp hogy csak bírtam erővel, nagyszerű "party" volt! Fotók a bulin készült felvételekből!

Vámosszabadi - Falunap

2018. május 26.

 Nem zenekarunk profilja a falunap - de a szervezőkbe bízva - kicsit félve ugyan, végül elvállata a banda. Meglepetésünkre kielégítő, korrekt feltételeket biztosítottak, kitűnő hangosítót kaptunk - ismét - Golyó személyében!
 A közönség - a rendezvény mibenlétét tekintve - meglepően befogadó és érdeklődő volt a műsorunk iránt! A legapróbb generáció pedig lelkesen ugrált, táncolt, lég-dobolt és -gitározott! Nem a klasszikus falunap, és ez így van rendben! A rendelkezésünkre álló 50 perc sajnos csak a pillanattal volt egyenlő... A pillanatok!

Győr - To the Rock - Park 5. szülinap

2018. február 03.

 Kedvenc rock-kocsmánkba a Park zenekar hívott el minket hangulatfokozónak egy tuti jó mulatsághoz! Négy zenekarral, változatos, mondhatni eléggé eltérő műfajokkal ajándékozták meg rajongóikat 5. szülinapjukon.
  A házigazdáink most is társak voltak a szervezésben, és finom söröket csapoltak a bandáknak, közönségnek! A Park-nak köszönhetően az ételből, italból, táncból és hangulatból is a legjobb és legtöbb jutott! Fotóink itt!

vissza